درباره ما

سایبرپژوهی صرفاً یک مجله نیست، بلکه عنوان پروژه‌ای علمی-پژوهشی برای واکاوی وضعیت دیجیتالی‌شدن فرهنگ در ایران معاصر است. مدیریت این پروژه برعهده‌ی دکتر عبدالله کریم‌زاده، استاد و پژوهشگر مطالعات فرهنگی است. کریم‌زاده شالوده‌های نظری این پروژه را با تألیف کتابی تحت عنوان «قرائتی نقادانه از دیجیتالی‌شدن فرهنگ در ایران معاصر» پی‌ریزی کرده‌است. این کتاب در آینده‌ای نزدیک توسط انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی منتشر خواهدشد.از دیگر دستاوردهای این پروژه می توان به مشارکت در تالیف کتاب درسی «کاربرد فناوری‌های نوین» برای پایه یازدهم متوسطه (رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش) و نگارش مدخل‌های مربوط به فضای مجازی ایران در «دانشنامه فرهنگ معاصر ایران» به قلم عبدالله کریم زاده اشاره کرد.

مجله‌ی سایبرپژوهی فعالیت خود را از سال ۱۳۹۵، به همت دکتر کریم‌زاده و جمعی از دانشجویان ایشان در دانشگاه تهران آغاز کرده‌است. هدف از راه‌اندازی مجله، شکل‌گیری محفلی صمیمانه برای محققان و علاقمندان به مطالعات فرهنگی فضای مجازی و تبادل آراء و افکار در این بستر می‌باشد.

امید است پژوهشگران و محققان علاقمند به فرهنگ و فضای مجازی با همگام‌کردن خرد جمعی و ابتکار و خلاقیت فردی، بتوانند در بستر این مجله به ارائه‌ی راهکارها و پیشنهادهایی برای تعامل هرچه بیشتر دو حوزه‌ی مطالعات فرهنگی و فضای مجازی بپردازند. بدیهی است همکاری میان پژوهشگران در زمینه‌های مختلف در این بستر راه را برای تشکیل تیمی بین‌رشته‌ای از میان محققان در حوزه‌های مختلف هموار خواهدکرد که خود می‌تواند سرآغازی برای تولید محتوای علمی ارزشمند و عملی در حوزه مطالعات فرهنگی فضای مجازی باشد. از دیگر اهداف، پروژه‌ی سایبرپژوهی می‌توان به ایجاد یک بانک اطلاعاتی قدرتمند اشاره کرد.

امیدواریم بتوانیم با توسعه‌ی خودجوش این حرکت علمی، گامی‌ هرچند کوچک در راستای نهادینه‌شدن تفکر بین‌رشته‌ای در جامعه‌ی دانشگاهی و مدنی ایران برداریم.