امروزه اینفلوئنسر مارکتینگ به بخشی جداییناپذیر از برنامههای بازاریابی تبدیل شده است و مطالعات زیادی در مورد اثربخشی آن انجام شده است. اینفلوئنسر مارکتینگ (همکاری بین برندها و اینفلوئنسرها) رویکرد قدرتمندی است که می تواند به رشد شرکت ها کمک کند. این یک استراتژی بازاریابی است که با موفقیت توسط هزاران کسب و کار و برند مورد استفاده قرار گرفته است و در دهه گذشته رشد مداومی را تجربه کرده است.
اینفلوئنسرها افرادی هستند که از جایگاه خاص و دنبالکنندگان ثابت و گستردهای برخوردارند. از آنجایی که از جانب فالوورهایشان به عنوان کارشناسان قابل اعتماد در حوزه کاری خود شناخته میشوند، میتوانند به طور موثر بر تصمیمات خرید مخاطبان خود تأثیر بگذارند و توصیههای آنها میتواند به برندها کمک کند تا دامنه خود را گسترش دهند.
امسال، علیرغم تأثیر کووید 19 بر جهان، صنعت اینفلوئنسر مارکتینگ همچنان در بین برندها و بازاریابان محبوب بوده است و انتظار میرود که رشد بیشتری نیز داشته باشد. در ادامه به 14واقعیت جالب از اینفلوئنسر مارکتینگ اشاره خواهد شد.
رشد چشمگیر اینفلوئنسر مارکتینگ در سال 2022
نمی توان انکار کرد که اینفلوئنسر مارکتینگ سودآور است. بازار از 1.7 میلیارد دلار در سال 2016 به 9.7 میلیارد دلار در سال 2020 رسید. در سال 2021 به 13.8 میلیارد دلار افزایش یافت که نشان دهنده رشد ثابتی است. امسال، پیشبینی میشود که بازار به صنعت عظیم 16.4 میلیارد دلاری گسترش یابد. این رشد به دلیل محبوبیت روزافزون فرمتهای ویدیویی کوتاه در پلتفرمهایی مانند تيك تاك ، فیسبوک و یوتیوب است که استفاده از رسانههای اجتماعی را گسترش داده و دسترسی مخاطب به محصولات و خروجیهای دیجیتال مارکتینگ را تسریع کرده است.
رشد 26درصدی اینفلوئنسر مارکتینگ در سال 2021
با رشد صنعت اینفلوئنسر مارکتینگ، تعداد شرکت ها و ارائه دهندگان خدماتی که از این صنعت حمایت می کنند نیز رشد کرده است. شرکتهای مرتبط با اینفلوئنسر مارکتینگ با رشد ۲۶ درصدی در سال ۲۰۲۱ به ۱۸۹۰۰ در سراسر جهان رسیدند.
محبوبیت اینستاگرام برای اینفلوئنسر مارکترها
اگرچه استفاده از اینستاگرام در سال 2020 اندکی کاهش داشت، اما محبوبیت آن در سال 2021 افزایش یافت، به طوری که اکثر برندها اینستاگرام را به عنوان کانال ترجیحی خود برای کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ انتخاب کردند، علیرغم اینستاگرام اینکه تعداد کاربران فعال ماهانه کمتری نسبت به فیس بوک دارد. اما همچنان یکی از محبوبترین پلتفورمها برای کاربرهای فعال ماهانه است.
تبلیغات ویدیویی؛ محبوبترین فرمت تبلیغاتی
بررسیها نشان میدهد که در مقایسه با عکسها، تبلیغات ویدیویی باعث تعامل بیشتر در فیس بوک می شود. آنها باعث افزایش کلیکها و تعاملهای تبلیغاتی میشوند، زیرا در مقایسه با تصاویری که میتوانند به صورت غیرفعال مشاهده شوند یا به سرعت خلاصه شوند، کاربران را تشویق میکنند که محتوا را متوقف کنند و به آن توجه نمایند. نرخ کلیک برای تبلیغات ویدیویی، به ویژه ویدیوهای عمودی و فرمتهای ویدیویی تلفن همراه، بالاتر است.
اینستاگرام؛ سکویی مناسب برای یافتن محصولات و خدمات جدید
با توجه به اینکه 79 درصد بازاریابها اینستاگرام را بخشی جداییناپذیر از کمپینهای خود می دانند، جای تعجب نیست که حتی در سال 2022 این پلتفرم همچنان منبع ارزشمندی از سرنخها باشد. این پلتفرمِ همهکاره در حال حاضر دایره مخاطبان جهانی گستردهای دارد و 83 درصد از کاربران به آن برای یافتن چیزی جدید مراجعه می کنند. پس از دیدن پستهایی با اطلاعات محصول در پلتفرم، 87 درصد اقدام خاصی انجام دادند، مانند دنبال کردن یک نام تجاری، بازدید از فروشگاه خردهفروشی آن و یا خرید محصول.
زارا؛ موفقترین برند در اینستاگرام در سال 2021
در طول سال 2021 برند زارا موفق شد بیش از سایر برندهای رقیب، توجه مخاطبان را به خود جلب نماید. این برند در طول این سال با آمار بیش از 2 میلیارد نفر بازدید و دنبال کننده و بیش از 300 هزار مرتبه نقل قول، لقب موفقترین نامِ تجاری در اینستاگرام را به خود اختصاص داد.
نتفلیکس، موفقترین برند در تیکتاک
چه کسی گفته است تماشاگران و طرفداران تلویزیونها مردهاند؟ موفقیت نتفلیکس در شبکه اجتماعی تیک تاک نشان میدهد که چنین گزارهای از اساس غلط است! این برند در طول 2021 موفق شد تا با بیش از 10 هزار کاربر، بیشترین دنبالکننده را در میان سایر برندهای حاضر در تیک تاک به خود اختصاص دهد.
“استیم”؛ بیشترین برندی که نامش در یوتیوب دیده شد!
همانطور که احتمالاً از يوتيوب انتظار دارید، کانال هایی که بیشترین اشاره یا بازدید را دارند به بازی یا خرید مربوط میشوند. جای تعجب نیست كه “استيم” با بیش از 76000 اشاره و بیش از 1.1 میلیارد بازدید در بالاترین رتبه قرار گرفت.
احتمال افزایش بودجه اینفلوئنسر مارکتینگ در سال 2022
در این سالها هر چه بازاریابان بیشتر با دستاوردهای تجاری اینفلوئنسر مارکترها مواجه شدند، بیشتر نسبت به حضور در این صنعت و استفاده تبلیغاتی و تجاری از آن ترغیب شدند. بنابراین انتظار میرسد که صرف هزینه و بودجه در این صنعت پربازده در سال 2022 نیز روند صعودی خود را حفظ نماید.
افزایش محوبیت اینفلوئنسرهای مستقل
در سالهای اخیر تمایل برندهای تجاری برای همکاری با اینفلوئنسرهای مستقل از آژانسهای تبلیغاتی به شکل قابل توجه افزایش یافته است. برندها در جریان انتخاب همکاران تبلیغاتی خود تلاش میکنند تا با فاصله گرفتن از آژانسهای تبلیغاتی از شهرت خود محافظت کرده و درجه اثربخشی کمپینهای تبلیغاتی خود را افزایش دهند.
افزایش تأثیر میکرواینفلوئنسرها در سال 2022
با توجه به روند صنعت اینفلوئنسر مارکتینگ، انتظار میرود تا در سال 2022 میکرواینفلوئنسرها نقش بزرگتری در این صنعت ایفا نمایند. اگرچه ممکن است آنها در مقایسه با مِگااینفلوئنسرها دنبالکنندگان کمتری داشته باشند، اما مخاطبان آنها تمایل دارند بیشتر درگیر باشند و احتمال بیشتری برای رشد و تأثیرگذاری در آنها وجود دارد.
کارشناسان پیشبینی میکنند که صنایع کوچکتر ترجیح دهند با اینفلوئنسرهای خرد کار کنند. آنها اصالت و اعتباری را که مخاطبان امروزی برای آنها قائل هستند را به شکل طبیعی به دست آوردهاند بیشتر میتوانند وفاداری مخاطبان را با خود همراه کنند.
روی آوردن برندها به همکاری با میکرواینفلوئنسرها
یکی از مزیتهای میکرواینفلوئنسرها در صنعت مارکتینگ پایین بودن هزینههای آنها نسبت به آژانسهای بزرگ تبلیغاتی و مِگااینفلوئسنرهاست. همین پایینتر بودن هزینه باعث شده تا برندهای بیشتری نسبت به همکاری با این دست از تأثیرگذارانِ فضای مجازی تمایل ترغیب شوند. به حداقل رساندن هزینه تبلیغات کمپین به ازای هر فعالیت کمک کنند و در عین حال دامنه برند را افزایش دهند.بنابراین انتظار میرود که بازاریابی میکرواینفلوئنسرینگ در مقایسه با بازاریابی اینفلوئنسر سنتی سریعتر رشد کند.
کار با نانواینفلوئنسرها و میکرواینفلوئنسرها نسبتاً مقرون به صرفهتر است. این اینفلوئنسرها در مقایسه با همتایان مشهورتر خود، هزینه کمتری دریافت می کنند. فردی با 1000 تا 10000 فالوور میتواند تا 100 دلار برای هر پست دریافت کند، در حالی که مگااینفلوئنسرها با بیش از یک میلیون دنبال کننده احتمالاً بین 1000 تا 2000 دلار برای هر پست دریافت میکنند.
افزایش کمپینهای فراپلتفرمی
در سال 2014، هر فرد تقریباً 4.8 حساب کاربری در رسانه اجتماعی داشت. در سال 2020 این رقم به 8.4 حساب برای هر نفر رسیده است. از آنجایی که پلتفرمهای اجتماعی و مورداستفاده همچنان در حال افزایش است، برای برندها ضروری است که در اجرای کمپینهای بازاریابی خود از رویکردی فراپلتفرمی استفاده کنند.
برخی از پلتفرمها شباهتهایی باهم دارند، در حالی که لزوماً یکسان نیستند. برای مثال، محتوای تيك تاك با مخاطبان متفاوتی صحبت میکند، کاربرانی که به احتمال زیاد میخواهند روندهایی را شروع کنند یا از آن استفاده کنند، در حالی که استوریهای اینستاگرام برای کسانی که محتوای تعاملی را ترجیح میدهند جذابتر است.
برای اینکه برندها فعال باقی بمانند، باید بتوانند محتواهای متنوعی تولید کنند که به شکل اختصاصی مخاطبان پلتفرمهای مختلف را هدف قرار داده باشد. آنها باید با اینفلوئنسرهایی کار کنند که در هر پلتفرم تخصص دارند و مخاطبان میتوانند هدف خود را در این فضاهای دیجیتال جذب کنند.
منبع: